Skip to main content

Άνοιξε η Εφαρμογή Μηχανογραφικού Δελτίου

Ανοιξε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr/Candidate το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού παιδείας οι βαθμολογίες θα αποσταλούν στα λύκεια έως τις 3 Ιουλίου ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα και στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Επισημαίνεται σε πρώτη φάση οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ θα μπορούν να προβούν στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Η προθεσμία υποβολής λήγει τη Δευτέρα 14-7-2014. Οσοι δεν έχουν, ήδη, λάβει κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν τον απαραίτητο κωδικό. Με την Οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό Δελτίο του κάθε υποψηφίου, αποκτά πλέον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και ο κάθε υποψήφιος πρέπει να το εκτυπώσει ή/και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.