Skip to main content

Τμήματα σχολικής μελέτης

Το φροντιστήριό μας είναι κοντά σας με τμήματα σχολικής μελέτης. Οι αυξημένες επαγγελματικές δραστηριότητες των γονιών δεν αφήνουν περιθώρια χρόνου για να ασχοληθούν με το διάβασμα των παιδιών τους, ενώ εξαιτίας της δυσκολίας και της ποσότητας της ύλης, λίγοι είναι οι γονείς που μπορούν να βοηθήσουν σωστά τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη μετέπειτα σχολική τους διαδρομή. Λαμβάνοντας υπόψη τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, σας προτείνουμε μία οικονομικά προσιτή λύση για το καθημερινό διάβασμα του παιδιού σας. Οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι και καθηγητές μας θα βοηθήσουν το παιδί σας να προετοιμαστεί σωστά για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας και να καλύψει τα μαθησιακά του κενά. Με τις γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές στα τμήματα μελέτης μας αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πρωταγωνιστικό ρόλο στην τάξη τους, ενώ, έχοντας ολοκληρώσει πλήρως την προετοιμασία τους για την επόμενη μέρα στο σχολείο, έχουν ελεύθερο χρόνο το απόγευμα για άλλες δραστηριότητες.

Στο τμήμα μελέτης

Οι μαθητές:

 • Προετοιμάζονται στα μαθήματα της επόμενης ημέρας με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού
 • Λύνουν τις ασκήσεις τους και εμπεδώνουν τη σχολική ύλη
 • Αξιοποιούν σωστά το χρόνο τους μελετώντας απερίσπαστα, συστηματικά και αποδοτικά
 • Μαθαίνουν να μελετούν μόνοι τους, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους και να αναπτύσσουν κριτικό τρόπο σκέψης και έκφρασης.
 • Απαλλάσσονται από το άγχος των διαγωνισμάτων και των εξετάσεων μέσω της έγκαιρης μελέτης και επανάληψης
 • Καλύπτουν προηγούμενα κενά τους

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι:

 • Να βοηθήσει τον μαθητή να διαβάσει και να κατανοήσει κάθε μάθημα και στη συνέχεια να τον εξετάσει για να επαληθεύσει ότι το έμαθε
 • Να καθοδηγήσει τον μαθητή στη λύση των ασκήσεων και να επιλύσει τις απορίες του
 • Να εντοπίσει αδυναμίες και μαθησιακά κενά  και να τα καλύψει
 • Να μάθει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμα του.

Οργάνωση τμημάτων

Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες-τμήματα 5 ως 7 ατόμων και όπου είναι δυνατόν από παιδιά που πηγαίνουν στο ίδιο Σχολείο. Η βασική προετοιμασία γίνεται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας έτσι ώστε ο μαθητής να μην έχει καθόλου διάβασμα στο σπίτι. Δίπλα στα παιδιά υπάρχει πάντα υπεύθυνος καθηγητής ή δάσκαλος. Η σχολική μελέτη δεν σταματά τις ημέρες που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω απεργίας, εκδρομής ή κατάληψης. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επαναλάβουν βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Η συνεργασία με τους γονείς είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι των Τμημάτων Μελέτης μας. Σκοπός μας είναι να ενημερώνονται συνεχώς από εμάς και τους δασκάλους μας για την πρόοδο των παιδιών τους. Η επικοινωνία των δασκάλων με τους γονείς γίνεται με τους εξής τρόπους:

 • Τετράδιο επικοινωνίας για καθημερινή ενημέρωση
 • Προγραμματισμένες συναντήσεις για λεπτομερή ενημέρωση.

Λειτουργία τμημάτων

Τα μαθήματα είναι καθημερινά διάρκειας 2,5 ωρών.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

Είναι γνωστό ότι οι βάσεις για τη σωστή και επιτυχή εξέλιξη για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μπαίνουν στις μικρές τάξεις. Μέσω των τμημάτων σχολικής μελέτης, το παιδί σας θα αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα του φανούν χρήσιμα στα σχολικά του χρόνια αλλά και στη ζωή του γενικότερα. Βοηθώντας σωστά το παιδί σας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, χτίζετε ένα σύγχρονο και πιο βέβαιο μέλλον γι αυτό.

Μαζί κερδίζουμε: Έλα στο νόημα με ένα φίλο σου και κέρδισε 100 ευρώ έκπτωση στα δίδακτρα όλης της χρονιάς!